Küçük yerleşimleri sevdiğimi oldum olası bilirim.Safranbolu ya gelişim bunu bana bir kez daha hatırlattı.Doğanın ve tarihin iç içe olduğu küçük ama sıcak bir ilçe Safranbolu.Görmeyi isteyip bir türlü fırsat bulamadığım bir seyahat.
Pasta tasarım eğitimi vermek üzere geldim bu güzel ilçeye.Paylaşmaktan keyf duyacağım bir iş seyahati oldu diyebilirim.Biraz bahsedeyim:)
Safrantat Safranbolu'nun en bilinen yarım asırlık bir işletmesi.En taze ve en katkısız lokumları tadabileceğiniz bir işletme.İlk gün Mehmet Aktan usta(solda)ve nefis lokumların yaratıcısı Mühittin Günal usta(sağda) ile tüm şubelerini gezdik.En çok beni etkileyen lokum imalathanesi oldu.Geleneksel yöntemlerle yapılan lokumlar nefis.Kocaman bakır kazanlar ve kaynayan lokumların soğumaya alındığı ahşap kalıplar....
Ayrıca dondurmalarını da kendileri yapıyor.Yolunuz düşerse muhakkak tadın derim.
İkinci eğitim gününün akşamı Safrantat'ın gıda mühendisi sevgili Eda Yetimoğlu ile Safranbolu'nun eski çarşı bölgesinin yolunu tuttuk ve günün yorgunluğunu Arasta çarşısı içerisinde yeralan boncuk Cafe de(1661) közde pişirilen türk kahvesi ve ahududu şurubu eşliğinde üzerimizden attık.Asma yapraklarının altında bu tarihi mekanda gerçekten huzur buldum.
Cinci han'ı,güneş saati,Camileri ve konakları ile Safranbolu oldukça güzel bir ilçemiz...
Safrantat işletme sahibi Metin Çakır ve Safrantat'ın tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder